DAAROM WAPENS DE WIJK UIT!

In 2016 vondt één derde van alle schietincidenten plaats in de regio Rotterdam en daarvan weer ongeveer de helft op Zuid. In 2019 steeg het aantal geweldsincidenten met vuurwapens en ontstond de nare trend om messen vaker te gerbuiken…In Rotterdam maar ook elders in Nederland zijn er helaas mensen die geen moeite hebben met het bezit en het gebruik van wapens. Er vallen doden en gewonden bij schietincidenten en nietsvermoedende omstanders lopen het risico om slachtoffer te worden als gevolg van rond vliegende kogels. Elke vorm van acceptatie of tolerantie van bezit of gebruik van vuurwapens is bedreigend voor de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Het gaat niet alleen om de moeite die het feitelijk kost om een wapen te verwerven, bezitten of te gebruiken, maar ook om de mentaliteit. Vinden we het normaal om een wapen te bezitten en te gebruiken in onze wijk waar ook onze kinderen leven, spelen en naar school gaan?

Het is niet normaal om een vuurwapen te bezitten of te gebruiken in de straten van Rotterdam. Die normen en waarden willen we een gezicht geven door de petitie op www.wapensdewijkuit.nl en alle projecten. Door alle stemmen te bundelen hopen wij Rotterdammers te abnormaliseren want wapenbezit en gebruik kent alleen verliezers.

Eind 2018 bundelden een groep Rotterdammers met allen hun eigen ervaringen en verhaal maar dezelfde mentaliteit, normen en waarden. Zij startte de petitie, spraken zich uit en organiseerde evenementen om te praten over wapens en onder andere jeugd bewust te maken van de gevaren.

Wil jij starten met Wapens de Wijk Uit in jouw buurt of wijk? Laat je informeren via deze website. Stuur vervolgens een mail naar contact@wapensdewijkuit.nl je ontvangt een set posters en kan aan de slag gaan met werven van petities.

DAAROM.

Er vallen doden en gewonden bij schietincidenten. Omstanders lopen het risico en er kunnen onschuldige slachtoffers vallen. Elke vorm van acceptatie of tolerantie van bezit of gebruik van vuurwapens is bedreigend voor de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Het gaat niet alleen om de moeite die het feitelijk kost om een wapen te verwerven, bezitten of te gebruiken, maar ook om de mentaliteit. Vinden we het normaal om een wapen te bezitten en te gebruiken in onze wijk?

Er zijn Rotterdammers die geen moeite hebben met het bezit en het gebruik van wapens in de wijk. Er vallen doden en gewonden bij schietincidenten, dit kunnen ook omstanders en onschuldige slachtoffers zijn. Er zijn dus mensen die het normaal vinden om geschillen op straat uit te vechten met vuurwapens zonder rekening te houden met omstanders, Rotterdammers, kinderen, ouderen… onze naasten.

Het is niet normaal om een vuurwapen te bezitten of te gebruiken in de straten van Rotterdam. Die normen en waarden willen we een gezicht geven door de petitie op www.wapensdewijkuit.nl. Door alle stemmen te bundelen hopen wij Rotterdammers bewust te maken van wat wel en niet normaal is. Doe je ook mee als wijkorganisatie in Bloemhof en/of Hillesluis? Stuur een mail naar wapensdewijkuit@gmail.com, je ontvangt een set posters en kan aan de slag gaan met werven van petities.

Diverse wijkorganisaties en Rotterdammers namen het initiatief zoals Speeltuin de Klimroos, Buurtpreventie Irene, Zuid Onderneemt – Kom Shoppen, De Kocatepe Moskee, Stichting JOZ / STJ, Like je Wijk, De Birlik Moskee, Abdel Kwan, Stichting Atlas, Speeltuin de Driehoek, De Dichter van Zuid. Doe ook mee als wijkorganisatie, ga naar teken de petitie!

CONTACT

Wil jij zelf aan de slag met Wapens de Wijk uit of heb je. een andere verzoek of vraag? Stuur het in.
No Fields Found.

@Wapensdewijkuit

Contact info

WAPENSDEWIJKUIT@GMAIL.COM

CONTACT

Wil jij zelf aan de slag met Wapens de Wijk uit of heb je. een andere verzoek of vraag? Stuur het in.
No Fields Found.

@Wapensdewijkuit

WAPENSDEWIJKUIT@GMAIL.COM

WAPENSDEWIJKUIT@GMAIL.COM

error: © Wapensdewijkuit.nl | Alle inhoud op deze website en gerelateerde websites is auteursrechtelijk beschermd door © wapensdewijkuit.nl