HOE ORGANISEERT WAPENS DE WIJK UIT EEN EVENEMENT/PROJECT/ACTIE?

Wapens de Wijk Uit deelt graag haar kennis. Hieronder wordt in vier stappen samengevat wat de weg naar een geslaagd evenement of project is.

Start een petitie in de wijk!

Stelt u zich voor, er vindt een schietincident plaats in uw buurt/wijk. Of u merkt onrust onder uzelf en uw buren, door bepaalde berichtgeving in de media. U en uw buurtgenoten voelen de behoefte zich uit te spreken; Tegen wapenbezit, en wapengebruik, tegen geweld. Wapens de Wijk Uit biedt u de mogelijkheid om stelling te nemen en u uit te spreken.

Met het starten van een petitie kom je veel gelijkgezinden tegen. Meer mensen met dezelfde normen, waarden en gedachten over hoe een wijk zou moeten zijn. Wapenvrij, om maar eens iets te noemen. Veel mensen van diverse achtergronden met eenzelfde doel. Wapens de Wijk UIt maakt niet alleen bewust, maar verbindt ook!

Wanneer u een petitie start, ontvangt u van Wapens de Wijk Uit een startpakket met 25 posters en een handige uitlegkaart om u op weg te helpen.

WDWUgroepsfoto
Fortnite010 Delfshaven

Bedenk samen een actie of een project.

Zo ontstond onder de Rotterdamse starters van Wapens de Wijk Uit het idee voor het Fortnite010 project. Een evenement waar op speelse wijze jongeren, maar ook hun ouders en verzorgers worden voorgelicht over wapengebruik en bezit. Een evenement waar men met elkaar in gesprek gaat, en het gedachtengoed van Wapens de Wijk Uit wordt uitgedragen. Zo kunnen er natuurlijk vele projecten worden bedacht door de actieve petitie ondertekenaars.

Zoek Partners in je stad!

In het geval van de Rotterdamse tak van Wapens de Wijk Uit, werkte het zelfs andersom; door de publiciteit die de petitie trok, meldden de gemeente Rotterdam, de politie en OM zich, zij wilden graag ondersteunen. Daarnaast is er voor Fortnite010 actief gezocht naar een partij die het game gedeelte van het evenement kon ondersteunen, en die werd gevonden in Mars Game Events. Maar er werden ook contacten gelegd met wijkorganisaties en jeugdzorg, die allen graag hun steentje wilden bijdragen.

wdwupartnersgl

Ga samen met deze partijen in gesprek en aan de slag.

U zult zien dat er veel meer mogelijk is dan u in eerste instantie misschien dacht. En wat is er mooier dan een gezamenlijk geslaagd project neerzetten? 

error: © Wapensdewijkuit.nl AUTEURSRECHTEN - Alle inhoud op deze website en gerelateerde websites is auteursrechtelijk beschermd door wapensdewijkuit.nl. Dit betekent dat u geen van de inhoud (artikelen en afbeeldingen) zonder schriftelijke toestemming van wapensdewijkuit kunt gebruiken. Het is niet toegestaan om op enigerlei wijze de inhoud van deze website te vermenigvuldigen, downloaden of te verspreiden zonder vooraf hiervoor expliciete schriftelijke toestemming van wapensdewijkuit.nl
Scroll to Top