Alle Media

Op de foto met een nepwapen, niet doen…

“Op de foto met een nepwapen, niet doen….”

Dat ondervond een jeugdige Rotterdammer uit Hillesluis, het leverde hem een bezoekje van de Politie op een een taakstraf die hij heel goed uitvoerde voor het bewonersinitiatief “Wapens de Wijk Uit”.

“In aanraking komen met een (nep)vuurwapen moet je voorkomen, ik heb helaas een taakstraf moeten uitvoeren. Dit heeft mij erg veel tijd gekost, wat niet nodig was en heb ook enorm spijt van mijn keuzes. Gelukkig werd ik begeleid door JOZ, het jongerenwerk in Hillesluis en zo kon ik een bijdrage leveren aan een bewonersinitiatief Wapens de Wijk Uit. Voor een taakstraf moet je via bureau HALT soms ook afval opruimen of andere dingen doen. Wapens de Wijk uit wil graag laten zien dat er heel veel mensen tegen wapens in de wijk zijn, heel logisch eigenlijk. Ik ben samen met Hamid van JOZ op pad gegaan en heb posters opgehangen en petities verzameld. Als ik een tip zou geven aan andere jongeren die het stoer vinden om met een (nep)wapen te showen, zou ik zeggen “Doe het niet!”. De gevolgen ervan zijn het niet waard, een taakstraf is al erg genoeg. Maar voor sommigen zijn de gevolgen erger, begin er gewoon niet aan.”

Het aantal aangesloten (wijk) organisaties van de petitie Wapens de Wijk Uit blijft groeien. Hamid van JOZ is ook aangesloten en bedacht het idee om vanuit iets negatiefs iets positiefs te doen. Sluit zelf als Rotterdammer of als organisatie aan. Surf naar www.wapensdewijkuit.nl/teken-de-petitie en vul de petitie in.